תבשיל דאל עדשים כתומות של הדר
תבשיל דאל עדשים כתומות של הדר
דאל עדשים כתומות זהו נזיד עדשים הודי כתום וטעים, עשיר בברזל ובחלבון ופשוט מאוד להכנה.
הקטניות בריאות מאוד ולא סתם הוכרזה שנת 2016 כשנת הקטניות הבינ"ל ע"י ארגון המזון והחקלאות של האו"ם.
רכיבים:
כוס עדשים כתומות
בצל גדול קצוץ
2-4 שיני שום
2-3 כפיות קארי
2 עגבניות מרוסקות
כחצי כפית מלח
3 חופני כוסברה קצוצה.
אופן הכנה:
מבשלים את העדשים במים בלבד כ 20 דקות עד שמוכנות ובזמן הבישול מכינים את השאר:
מטגנים את הבצל עם כף שמן עם להזהבה, מוסיפים את השום והעגבניות. מתבלים ומוסיפים את העדשים (אחרי שסיננו מהמים) ולסיום את הכוסברה - מערבבים ומגישים חם.
איך נתייחס:
מנה טעימה ומאוד מומלצת, כל 2/3 כוס קטניה מבושלת = מנת חלבון.
